ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ: Το παστίτσιο του Άκη





Για τον κιμά

  • Σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 κ.σ. ζάχαρη και φρέσκο ψιλοκομμένο θυμάρι και περιμένουμε να καραμελώσουν. Μετά από 3-4 λεπτά προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε να σοτάρουμε.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τον πελτέ και τον σοτάρουμε για τουλάχιστον 2 λεπτά. Είναι σημαντικό να σοτάρουμε τον πελτέ μας γιατί θα δώσει γεύση και σώμα στον κιμά μας.
  • Προσθέτουμε τον κιμά και με μία κουτάλα σπάμε τον κιμά μας για 4-5 λεπτά.
  • Σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα ο κιμάς. Αν χρειαστεί σε αυτό το σημείο προσθέτουμε 2 κ.σ. λίγο ακόμα ελαιόλαδο.
  • Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ τελείως.
  • Προσθέτουμε την κονκασέ τομάτα, την κανέλα, τους κύβους βοδινού και 2 φύλλα δάφνης.
  • Μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να πιεί όλα τα υγρά του το φαγητό για 10-20 λεπτά.
  • Μόλις γίνει ο κιμάς μας, αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης από μέσα.
  • Αφήνουμε στην άκρη και προσθέτουμε τον μαϊντανό.

Για τη μπεσαμέλ

  • Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και όταν λιώσει αλλά δεν έχει κάψει προσθέτουμε 100 γρ. αλεύρι και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός για μερικά λεπτά μέχρι να καβουρδιστεί λίγο το αλεύρι.
  • Προσέχουμε να παίρνουμε και από τα πλάγια της κατσαρόλας το αλεύρι για να μην καεί.
  • Ξεκινάμε να προσθέτουμε 1 λίτρο γάλα σε αρκετές δόσεις και ανακατεύουμε κάθε φορά με το σύρμα ώστε να μην κάνει γρομπαλάκια και να γίνει κρεμώδης η μπεσαμέλ μας.
  • Στην αρχή το μείγμα είναι πάρα πολύ σφιχτό και θέλει επιμονή για να γίνει καλό αλλά καθώς ρίχνουμε όλο και πιο πολύ γάλα τόσο πιο ωραία γίνεται η μπεσαμέλ μας.
  • Όταν η μπεσαμέλ αρχίσει να δένει, προσέχουμε ακόμα περισσότερο μην αρπάξει από κάτω και μαυρίσει οπότε ανακατεύουμε συνεχώς. Μόλις αρχίσει να βγάζει φουσκάλες, αφαιρούμε από τη φωτιά.
  • Εκτός φωτιάς προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο, 100 γρ. τριμμένη γραβιέρα και ανακατεύουμε για να πέσει η θερμοκρασία.
  • Τέλος προσθέτουμε τους 3 κρόκους και ανακατεύουμε ξανά.

Για τα μακαρόνια

  • Βράζουμε τα μακαρόνια για 1-2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Μιας και θα ψηθεί το φαγητό στο φούρνο τα μακαρόνια θα ψηθούν και άλλο οπότε καλό είναι να μην είναι παραβρασμένα.
  • Στραγγίζουμε, βάζουμε σε ένα ταψί 35×25 εκ. το οποίο έχουμε λαδώσει και προσθέτουμε τα 2 αυγά ελαφρά χτυπημένα, μπόλικο θυμάρι, 1/2 ματσάκι μαϊντανό,  τη φέτα σπασμένη σε κομμάτια στο χέρι μας και πιπέρι και αλάτι αν χρειάζεται. Κρατάμε τα μακαρόνια στην άκρη.

Για το παστίτσιο

  • Στον κιμά ρίχνουμε 1 κουτάλα της σούπας μπεσαμέλ και ανακατεύουμε καλά για να δέσει η σάλτσα.
  • Πάνω από τα μακαρόνια, βάζουμε τον κιμά και με τον ίδιο τρόπο απλώνουμε από πάνω την υπόλοιπη μπεσαμέλ.
  • Τέλος ρίχνουμε το τυρί που κρατήσαμε (50 γρ. τριμμένη γραβιέρα) στην επιφάνεια του παστίτσιου και αν θέλουμε ρίχνουμε και μερικά μικρά κομματάκια βουτύρου.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C στον φούρνο για 40 λεπτά ή μέχρι να πάρει καλό χρώμα η μπεσαμέλ.




ΠΗΓΗ: » fanpage.gr

Tags
Σχετικές ειδήσεις
 

Τηγανια : Τρεις συνταγές που θα σας ενθουσιάσουν!

25/05/2018 Διαβάστε το άρθρο...
 

Λαχταριστες πενες με Philadelphia

25/05/2018 Διαβάστε το άρθρο...
 

Χοιρινό με λεμονί πορτοκάλι και μέλι!

25/05/2018 Διαβάστε το άρθρο...
 

Κόβει ένα Φύλλο Κρούστας σε 33 Κύκλους και τους γεμίζει με ΑΥΤΟ το μείγμα. Το Αποτέλεσμα; Πανδαισία Γεύσεων!

25/05/2018 Διαβάστε το άρθρο...
 

4 εκπληκτικές μαρινάτες: για χοιρινό, αρνί-κοτόπουλο, μοσχάρι και λαχανικά

25/05/2018 Διαβάστε το άρθρο...
 

Μια αλάνθαστη συνταγή για τέλεια ψαρόσουπα

25/05/2018 Διαβάστε το άρθρο...
 

Δείτε ΠΩΣ θα Φτιάξετε Πεντανόστιμα Μακαρόνια με Τυρί στη Χύτρα Ταχύτητας και μάλιστα ΧΩΡΙΣ βράσιμο

25/05/2018 Διαβάστε το άρθρο...
 

Θα γλύφετε τα δάχτυλά σας! Φτιάξτε Baby πατάτες λεμονάτες στο φούρνο

25/05/2018 Διαβάστε το άρθρο...
 

Με ΑΥΤΗ την Καταπληκτική Συνταγή θα φτιάξετε τις ΠΙΟ γευστικές Πατάτες Φούρνου που έχετε Δοκιμάσει!

25/05/2018 Διαβάστε το άρθρο...
 

Μοιάζει με ένα απλό κομμάτι Ψωμί. Μόλις δείτε όμως ΤΙ κρύβεται στο Εσωτερικό του, θα σας τρέχουν τα Σάλια!

25/05/2018 Διαβάστε το άρθρο...