ΖΕΥΓΑΡΙΑ: Πώς μια τοξική σχέση καταστρέφει όλη τη ζωή σου. Μάθε τα 4 μεγάλα αρνητικά!

img

Καμιά φορά η ανάγκη σου να είσαι σε μια σχέση είναι τόσο μεγάλη, που ακόμα κι αν είναι καταστροφική την συνεχίζεις κάνοντας σκόνη και θρύψαλα την ευτυχία σου- και την υγεία σου!

Τοξική σχέση σημαίνει δηλητήριο, καταστροφή, σημαίνει να νιώθεις συνεχώς ενοχές, να μη νιώθεις ποτέ αρκετή, να καταπιέζεις τα συναισθήματά σου, να μην είσαι ο εαυτός σου ή το χειρότερο να έχεις μεταλλαχθεί σε έναν νέο, πολύ χειρότερο εαυτό. Σε πρώτη προτεραιότητα βρίσκεται πάντα εκείνος, εσύ είσαι στο περιθώριο, σε μια γωνίτσα. Διάβασε τα 4 αρνητικά που δημιουργεί στο προσωπικό σου σύμπαν μια τοξική σχέση, και ίσως το ξανασκεφτείς.

1. Είναι ό,τι χειρότερο για την αυτοπεποίθησή σου. Το να περνάς χρόνο με την οικογένεια ή τους φίλους σου που σε εκτιμούν και επιπλέον περνάς ωραία μαζί τους, κάνει τη μοναδικότητά σου σημαντική, με αποτέλεσμα να φουλάρει η αυτοεκτίμησή σου. Μια τοξική σχέση κάνει ακριβώς το αντίθετο.

2. Σού ρουφάει την ενέργεια. Σαν να τρέχεις διαρκώς μαραθώνιο σε μια προσπάθεια να είναι ο άλλος συνεχώς ευτυχισμένος. Το μυαλό σου είναι καρφωμένο στα θέλω και τις ανάγκες του, ο χρόνος σου είναι πάντα αφιερωμένος σε εκείνον, ακόμα και αν δεν είστε μαζί, και στο τέλος της ημέρας είσαι συνεχώς εξουθενωμένη. Λογικό, αφού μόνο δίνεις, δεν παίρνεις τίποτα για αντάλλαγμα.

3. Ζεις μέσα στην αρνητικότητα. Οι τοξικές σχέσεις είναι από μόνες τους αρνητικές, αυτό είναι σίγουρο. Συνεχώς κάτι πάει λάθος με σένα, με την κατάστασή του, με τους φίλους και την οικογένειά του, τη δουλειά του, την οικονομία, τον καιρό, την κοινωνία, την κρίση…Όλα του φταίνε. Καμιά χαρά σε αυτή τη ζωή πια;

4. Ανεβάζει τα επίπεδα του στρες με αρνητικό αντίκτυπο για την υγεία σου. Γιατί όταν λέμε ότι «αυτή η σχέση με αρρωσταίνει», υπάρχει μια μεγάλη δόση κυριολεξίας στη φράση. Ναι, σε αρρωσταίνει ψυχικά, συναισθηματικά και σωματικά. Το αξίζει; Αναρωτήσου!


ΖΕΥΓΑΡΙΑ: Πώς μια τοξική σχέση καταστρέφει όλη τη ζωή σου. Μάθε τα 4 μεγάλα αρνητικά!


ΠΗΓΗ: » https://www.enallaktika.gr