ΖΩΑ: Λύστε το πρόβλημα με τα τσιμπούρια με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο!

img

Όσο ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες, αρχίζουν να παρουσιάζονται προβλήματα με παράσιτα. Εάν το κύριο πρόβλημα που αντιμετωπίζετε είναι τα τσιμπούρια, τότε σας έχουμε μερικούς τρόπους που μπορούν να σας βοηθήσουν. Όπως και με τους ψύλλους ή τα κουνούπια, μπορείτε να φτιάξετε ένα μείγμα που μπορεί να τα απωθεί και να τα σκοτώνει.

Το καλύτερο είναι ότι μπορείτε να το φτιάξετε φυσικά, αφού τα βαριά χημικά είναι επικίνδυνα τόσο για τα κατοικίδιά σας όσο και για τα παιδιά σας που μπορεί να παίζουν  τριγύρω. Μία από τις καλύτερες λύσεις είναι να χρησιμοποιήσετε κέδρο. Πιθανώς να γνωρίζετε πως απωθεί τον σκόρο αλλά η αλήθεια είναι ότι το άρωμα του απωθεί και τα τσιμπούρια.

Πώς λειτουργεί

Κάποια είδη κέδρου περιέχουν μια χημική ένωση που λέγεται nootkatone, η οποία σκοτώνει και απωθεί τα τσιμπούρια. Ένας από τους τρόπους που τα σκοτώνει είναι αφυδατώνοντάς τα. Επίσης, τους προκαλεί γαλακτωματοποίηση μετατρέποντας το σωματικός τους λίπος σε υγρό.

Εκτός από αυτά, τους προκαλεί ασφυξία και μειώνει τον μεταβολισμό και την αναπαραγωγή τους. Το καλύτερο είναι πως δεν χρειάζεται καν να το φάνε για να έχει αποτέλεσμα!

Πώς να το χρησιμοποιήσετε;

Σε διάφορα προϊόντα, ο όρος κέδρος χρησιμοποιείται για να περιγράψει διάφορες εκδόσεις του ελαίου. Μπορείτε να βάλετε το έλαιο πάνω στα ρούχα σας πριν βγείτε έξω, αν γνωρίζετε πως η περιοχή έχει πολλά τσιμπούρια και έτσι θα λειτουργήσει σαν απωθητικό.

Αν θέλετε να το βάλετε πάνω στο δέρμα σας, διαλύστε σε 1/3 κούπας απεσταγμένου νερού 1 κ.σ από αμαμηλίδα, 20 σταγόνες από έλαιο κέδρου και 20 σταγόνες ελαίου από τριαντάφυλλο γεράνι και βάλτε το μίγμα σε ένα μπουκάλι σπρέι.

Μία άλλη εναλλακτική που κάνει και για ανθρώπους και για ζώα είναι 1 κούπα νερό + 2 κούπες λευκό ξύδι + 10-20 σταγόνες έλαιο κέδρου. Προσοχή όμως να μην ψεκάσετε γύρω από το πρόσωπο ή τις ευαίσθητες περιοχές.

Το έλαιο κέδρου είναι εξαιρετικό και για την αυλή σας, καθώς απωθεί τα τσιμπούρια αποτελεσματικά. Χρησιμοποιήστε 1 λίτρο νερού, 1 κ.γ υγρό σαπούνι, 1-2 κ.γ έλαιο κέδρου και 2 κ.σ άλατα Epsom. Ψεκάστε το μίγμα στο γρασίδι ή στα φυτά σας.

Για να σκοτώσετε με το έλαιο αυτό τα τσιμπούρια, ανακατέψτε 1 κούπα λευκό ξύδι με 1-2 κ.γ έλαιο κέδρου και ψεκάστε κατευθείαν πάνω στο τσιμπούρι.

Σημείωση: Οι έγκυες γυναίκες θα ήταν καλό να αποφεύγουν το έλαιο κέδρου εκτός αν έχουν άδεια γιατρού.

Τα τσιμπούρια ευθύνονται κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό για την νόσο του Lyme. Περίπου πάνω από 30.000 περιπτώσεις είναι κατεγεγραμένες και συμπεριλάβουμε και αυτές που δεν είναι ο αριθμός αυτός μπορεί να φτάσει και τις 300.00 σε ένα χρόνο.  Οπότε με αυτούς τους τρόπους μπορείτε να περιορίσετε την εξάπλωσή της και μάλιστα με φυσικό τρόπο. Μην χάνετε χρόνο, χρησιμοποιήστε τις παραπάνω συμβουλές και ξεφορτωθείτε τα τσιμπούρια μια για πάντα!


ΖΩΑ: Λύστε το πρόβλημα με τα τσιμπούρια με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο!


ΠΗΓΗ: » https://www.enallaktika.gr