ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ: Αιθέριο Έλαιο Πατσουλί (Pogostemom Cablin)

img

Πρόκειται για αρωματικό, πολυετή θάμνο με μεγάλα πράσινα φύλλα και λευκά ροζ άνθη που ανήκει στην οικογένεια των Χειλανθών. Το αιθέριο έλαιο προέρχεται από τα αποξηραμένα, ζυμωμένα φύλλα με απόσταξη υδρατμών.  Προέρχεται κυρίως από τις χώρες Φιλιππίνες, Ινδονησία, Μαλαισία, Ινδία, Κίνα και Μαυρίκιος. Χαρακτηρίζεται από ζεστές, πλούσιες, γλυκές, πικάντικες, ξυλώδεις χαμηλές νότες και γήινο, φυλλώδες, μυρωμένο υπόχρωμα. Αναμειγνύεται καλά με τη Λεβάντα, το Σανταλόξυλο, τον Κέδρο, το Τριαντάφυλλο, το Νερολί, το Γιασεμί, το Ylang-Ylang, το Περγαμόντο, το Γεράνι, το Λιβάνι, το Ιεροβότανο κ.α.• αντισταθμίζει την κατάθλιψη• μειώνει την φλεγμονή• καταστρέφει μικρόβια• αντισηπτικό• τονώνει την ανάπτυξη νέων υγιών δερματικών κυττάρων• αποσμητικό• καταστρέφει μύκητες• καταπραΰνει τη νευρικότητα• εντομοκτόνοΤο αιθέριο έλαιο του Πατσουλί χρησιμοποιείται στην αρωματοθεραπεία για την καταπολέμηση του στρες, της νευρικής εξάντλησης, ως αντιμυκητιακό και αφροδισιακό.Σε ψυχολογικό επίπεδο είναι κατευναστικό, σταθεροποιητικό και ελαφρώς υπνωτικό. Μειώνει το στρες, το άγχος και την κατάθλιψη και ηρεμεί το νου. Θεραπεύει τη φλόγωση του δέρματος, τη δερματίτιδα, τα ερυθήματα, το έκζεμα και άλλες δερματικές παθήσεις. Βοηθά στη δημιουργία νέων, υγιών δερματικών κυττάρων. Χρησιμοποιείται σε καλλυντικά για λιπαρή και ακνεϊκή επιδερμίδα, σε αντιρυτιδικές, συσφικτικές και αναπλαστικές κρέμες, καθώς και σε σκευάσματα για αφυδατωμένα και ευαίσθητα δέρματα. Δρα ενάντια στην κατακράτηση υγρών, γι αυτό περιέχεται σε προϊόντα καταπολέμησης της κυτταρίτιδας. Στα μαλλιά χρησιμοποιείται στην αντιμετώπιση της λιπαρότητας και της πιτυρίδας αλλά και ως μαλακτικό. 

Προσοχή! Τα αιθέρια έλαια δεν χρησιμοποιούνται ποτέ αδιάλυτα απευθείας στο δέρμα, αλλά προστίθενται σε έλαια βάσης. Μια ασφαλής δοσολογία που προτείνεται, είναι μέχρι 5 σταγόνες αιθέριου ελαίου ανά 10 ml ελαίου βάσης. Για κάθε άλλου είδους χρήση, συμβουλευτείτε έναν ειδικό.


ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ: Αιθέριο Έλαιο Πατσουλί (Pogostemom Cablin)


ΠΗΓΗ: » https://www.enallaktika.gr