ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ: Αιθέριο Έλαιο Λεμόνι (Citrus Limonum)

img

Η Λεμονιά είναι ένα από τα πιο δημοφιλή εσπεριδοειδή δένδρα στον κόσμο και ανήκει στην οικογένεια των Ρυτοειδών. Αποτελεί μια άριστη πηγή βιταμινών και βοηθά συνολικά στην καλή λειτουργία του οργανισμού. Το αιθέριο έλαιο του Λεμονιού προέρχεται από την ψυχρή έκθλιψη της ακατέργαστης φλούδας του και έχει φρέσκια, ευχάριστη και καθαρή, υψηλής αρωματικής νότας μυρωδιά. Συνδυάζεται πολύ καλά με Λεβάντα, Νερολί, Αρκευθο, Ευκάλυπτο, Γεράνι, Μάραθο, Χαμομήλι, Λιβάνι, Σανταλόξυλο, Τριαντάφυλλο, Ylang - Ylang κ.α. 

  •  αντισηπτικό
  •  αποτοξινωτικό
  •  αιμοστατικό
  •  βελτιώνει το αναπνευστικό
  •  βελτιώνει τη μικροκυκλοφορία
  •  αυξάνει τη συγκέντρωση
  •  λευκαντικό, αντιγηραντικό
  •  εντομοκτόνο

Το αιθέριο έλαιο του Λεμονιού χρησιμοποιείται στην αρωματοθεραπεία για την εξισορρόπηση του νευρικού συστήματος και την αναζωογόνηση του σώματος και του πνεύματος. Συμβάλλει αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση νευρολογικών καταστάσεων όπως η πνευματική κόπωση, η ζάλη, το άγχος, η νευρικότητα και η αϋπνία. Ανανεώνει το μυαλό, αυξάνει την αυτοσυγκέντρωση και δημιουργεί μια αισιόδοξη διάθεση. Υπάρχουν έρευνες που αποδεικνύουν ότι αυξάνει την αποτελεσματικότητα των εργαζομένων, γιΆ αυτό το λόγο χρησιμοποιείται ως αποσμητικό σε χώρους γραφείων. Επιπλέον, είναι χρήσιμο όταν έχουμε να πάρουμε αποφάσεις και ευθύνες που μας κουράζουν και μας διχάζουν.Το αιθέριο έλαιο του Λεμονιού χρησιμοποιείται επίσης, για την αναζωογόνηση της χαλαρής, θαμπής και κουρασμένης επιδερμίδας, καθώς καθαρίζει σε βάθος το δέρμα, χάρη στις στυπτικές και καθαριστικές του ιδιότητες. Διαθέτει ακόμη, ισχυρές λευκαντικές ιδιότητες και για το λόγο αυτό χρησιμοποιείται σε καλλυντικά προϊόντα για την αντιμετώπιση των πανάδων, των μαύρων στιγμάτων και των φακίδων. Παράλληλα, χρησιμοποιείται σε προϊόντα καταπολέμησης της κυτταρίτιδας, καθώς έχει την ιδιότητα να τονώνει τη μικροκυκλοφορία.Οι αντισηπτικές του ιδιότητες και το ευδιάκριτο, αναζωογονητικό άρωμα του, το καθιστούν ένα μοναδικό συστατικό που χρησιμοποιείται ευρέως στην παρασκευή αρωμάτων, ειδών οικιακής χρήσης, κεριών, σαπουνιών, καλλυντικών κ.α. 

Προσοχή! Τα αιθέρια έλαια δεν χρησιμοποιούνται ποτέ αδιάλυτα απευθείας στο δέρμα, αλλά προστίθενται σε έλαια βάσης. Μια ασφαλής δοσολογία που προτείνεται, είναι μέχρι 5 σταγόνες αιθέριου ελαίου ανά 10 ml ελαίου βάσης. Για κάθε άλλου είδους χρήση, συμβουλευτείτε έναν ειδικό.


ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ: Αιθέριο Έλαιο Λεμόνι (Citrus Limonum)


ΠΗΓΗ: » https://www.enallaktika.gr