ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ: Αιθέριο Έλαιο Κόλιανδρου (Coriandum Sativum)

img

Το αιθέριο έλαιο του Κόλιανδρου προέρχεται από απόσταξη ατμού των σπόρων του και έχει ένα πικάντικο και ζεστό άρωμα με ξυλώδεις και πιπεράτες νότες. Συνδυάζεται πολύ καλά με Φασκόμηλο, Πιπερόριζα, Περγαμόντο, Κυπαρίσσι, Πεύκο, Γιασεμί, Λιβάνι, Νερολί, Μελισσόχορτο, Σανταλόξυλο κ.α. 

  •  αναλγητικό
  •  αποτοξινωτικό
  •  χωνευτικό
  •  αφροδισιακό
  •  λιποδιαλυτικό

Το αιθέριο έλαιο του Κόλιανδρου χρησιμοποιείται στην αρωματοθεραπεία ως αποτοξινωτικό, αφροδισιακό, ηρεμιστικό, θερμαντικό, λιποδιαλυτικό και χωνευτικό. Ενεργεί αποτελεσματικά σε αρθριτικούς και μυϊκούς πόνους, καθώς και σε πόνους στο σώμα που συνδέονται με τη γρίπη ή το κρύο. Χρησιμοποιείται επίσης σε περιπτώσεις αϋπνίας, ημικρανίας και αυξημένου στρες. Επιπλέον, θεωρείται εξαιρετικό αντισπασμωδικό του πεπτικού συστήματος, χρήσιμο στην ανορεξία , την δυσπεψία και τον τυμπανισμό.Σε ψυχολογικό επίπεδο ενδείκνυται για καταστάσεις νευρικής κατάθλιψης που συνοδεύονται από ανησυχία και αγχώδη υπερβολική σκέψη. Ταιριάζει ιδανικά σε πολύπλοκα και δημιουργικά άτομα που δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν σε καταστάσεις ρουτίνας.

Προσοχή! Τα αιθέρια έλαια δεν χρησιμοποιούνται ποτέ αδιάλυτα απευθείας στο δέρμα, αλλά προστίθενται σε έλαια βάσης. Μια ασφαλής δοσολογία που προτείνεται, είναι μέχρι 5 σταγόνες αιθέριου ελαίου ανά 10 ml ελαίου βάσης. Για κάθε άλλου είδους χρήση, συμβουλευτείτε έναν ειδικό.


ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ: Αιθέριο Έλαιο Κόλιανδρου (Coriandum Sativum)


ΠΗΓΗ: » https://www.enallaktika.gr