ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ: Λάδι Μέντας (Peppermint Oil)

img

Το έλαιο της Μέντας (Peppermint Oil) προέρχεται από το αρωματικό φυτό Mentha Piperita, το οποίο ευδοκιμεί σε όλη την Ευρώπη και είναι γνωστό από την αρχαιότητα για τις θεραπευτικές του ιδιότητες.Το έλαιο της Μέντας χρησιμοποιείται στην ποτοποιία, ως αρωματικό συστατικό σε τρόφιμα, σε συμπληρώματα διατροφής, σε θεραπευτικές κρέμες και αλοιφές, αλλά και στη κοσμετολογία σε σαπούνια, αρώματα και καλλυντικά. Χρησιμοποιείται επίσης στην αρωματοθεραπεία ως λάδι μασάζ, καθώς απομακρύνει το στρες και τονώνει το σώμα. Με επάλειψη και εισπνοές το έλαιο θεωρείται ότι αυξάνει την πνευματική διαύγεια, τη συγκέντρωση και τη μνήμη και συμβάλλει στη βελτίωση της αναπνοής, στην αντιμετώπιση των πονοκεφάλων και της γενικότερης αδυναμίας του οργανισμού.Επιπλέον, λόγω των αντισηπτικών του ιδιοτήτων, το λάδι της Μέντας αντιμετωπίζει αποτελεσματικά στοματικές φλεγμονές, οδοντική πλάκα, πονόδοντο και ουλίτιδα και χρησιμοποιείται σε πολλά σκευάσματα οδοντιατρικής φροντίδας απομακρύνοντας παράλληλα και την δυσάρεστη κακοσμία.Στην φροντίδα του δέρματος το έλαιο Μέντας δημιουργεί ένα αίσθηση δροσιάς, τρέφοντας το θαμπό δέρμα και βελτιώνοντας την λιπαρή υφή του. Για το λόγο αυτό χρησιμοποιείται ως επί των πλείστων, σε καλλυντικά προϊόντα που προορίζονται για λιπαρές επιδερμίδες.Τέλος, αυξάνει τη κυκλοφορία όταν εφαρμόζεται στην περιοχή του κεφαλιού, αντιμετωπίζοντας ξηροδερμία και πιτυρίδα, δυναμώνοντας τη τρίχα και προωθώντας την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών.


ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ: Λάδι Μέντας (Peppermint Oil)


ΠΗΓΗ: » https://www.enallaktika.gr