ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ / ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ

Λάδι Αρνικας (Arnica Oil)


Το Λάδι Αρνικας (Arnica Oil) προκύπτει από την επεξεργασία του φυτού Arnica Montana, που είναι ενδημικό στην Ευρώπη και αναπτύσσεται ιδιαίτερα σε ορεινές περιοχές. Πρόκειται για έλαιο γνωστό για τη χρήση του στη φυσικοθεραπεία, καθώς ανακουφίζει μυοσκελετικούς και ρευματικούς πόνους. Αντιμετωπίζει αποτελεσματικά διαστρέμματα, μώλωπες, οιδήματα και πρηξίματα από κατάγματα,

Αραχιδέλαιο (Φυστικέλαιο)


Το Αραχιδέλαιο ή Φυστικέλαιο (Peanut Oil) προκύπτει από την επεξεργασία των καρπών του φυτού Arachis Hypogaea, το οποίο προέρχεται από την Κεντρική Αμερική. Το φυτό άρχισε να καλλιεργείται συστηματικά στη περιοχή της Παραγουάης και η καλλιέργεια του εξαπλώθηκε γρήγορα σε ολόκληρη τη Λατινική Αμερική. Στην Ελλάδα είναι γνωστό σαν αράπικο φιστίκι. Πρόκειται για εγκεκριμένο προϊόν από τον FDA στις ΗΠΑ, κατέχοντας θέση στη κορυφή της πυραμίδας μαζί με το ελαιόλαδο

Λάδι Αμαμελίδας (Witch Hazel)


Το έλαιο της Αμαμελίδας, επίσης γνωστό ως Witch Hazel, προέρχεται από το φλοιό και τα άνθη του φυτού Ηamamelis Virginiana και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές για τα οφέλη του στην υγεία, αλλά και για τις εφαρμογές του στη καλλυντική βιομηχανία. Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό σε περιπτώσεις φλεβίτιδας και κατεστραμμένων αιμοφόρων αγγείων, καθώς έχει την ιδιότητα να βελτιώνει τη κυκλοφορία του αίματος. Θεωρείται φυσικό στυπτικό και έχει την ικανότητα να απομακρύνει την υπερβολική λιπαρότητα που συρρικνώνεται

Λάδι Macadamia


Το λάδι Macadamia προέρχεται από τους καρπούς του δέντρου Macadamia Integrifolia, που είναι εγγενές στα τροπικά δάση της Αυστραλίας και σήμερα η καλλιέργειά έ του χει εξαπλωθεί στη Χαβάη, τη Καλιφόρνια και την Φλόριντα. Οι καρποί του δέντρου είναι από τους δημοφιλέστερους βρώσιμους καρπούς, καθώς διακρίνονται για την γλυκιά γεύση τους και είναι πλούσιοι σε θρεπτικά συστατικά

Λάδι Καμέλιας (Camellia Seed Oil)


Το Λάδι Καμέλιας (Camellia Seed Oil) προέρχεται από τους σπόρους του φυτού Camellia Sinensis, από το οποίο παράγεται το τσάι. Από διατροφική άποψη είναι ιδανικό για το μαγείρεμα με μεγάλη εμπορική αξία, καθώς χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες στη Νότια Κίνα. Περιέχει βιταμίνες Α, Β, και Ε, ενώ η περιεκτικότητά του σε ελαϊκό οξύ υπερβαίνει τα επίπεδα του ελαιολάδου.

Λάδι Καλέντουλας (Calendula Oil)


Το λάδι Καλέντουλας (Calendula Oil) εξάγεται με εκχύλιση από τα άνθη του φυτού Calendula officinalis και είναι πλούσιο σε αιθέρια έλαια, φλαβονοειδή και καροτενοειδή, με ευεργετικές για το δέρμα ιδιότητες. Επίσης, περιέχει πτητικό έλαιο, καροτενοειδή, φλαβονοειδή, πολυσακχαρίτες, σαπωνίνες, γλυκοσίδες, στερόλες και βιταμίνες Α, Β1, Β2, Β6,C και Ε.

Ηλιέλαιο (Sunflower Carrier Oil)


Το Ηλιέλαιο (Sunflower Carrier Oil) εκχυλίζεται από τους σπόρους του φυτού Ηλίανθος (Helianthus Annus). Χρησιμοποιείται στη μαγειρική και θεωρείται πως τονώνει την ενέργεια, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, μειώνει τη χοληστερόλη και βελτιώνει τη λειτουργία της καρδιάς. Ωστόσο, επειδή το Ηλιέλαιο είναι πλούσιο σε ωμέγα-6, λέγεται πως τα άτομα με προβλήματα χοληστερίνης και παχυσαρκίας καλό είναι να το χρησιμοποιούν με μέτρο.

Βερυκοκέλαιο (Apricot Kernel Oil)


Το Βερυκοκέλαιο (Apricot Kernel Oil) προέρχεται μέσω ψυχρής έκθλιψης από τους πυρήνες των καρπών του δέντρου με την επιστημονική ονομασία Prunus Armeniaca (Βερικοκιά). Πρόκειται για λεπτόρρευστο λάδι με ελαφρύ άρωμα καρυδιού, πλούσιο σε λιπαρά οξέα και βιταμίνες Α, C και Ε. Όπως σημειώνει η American Heart Association, το βερυκοκέλαιο θεωρείται καλή πηγή ακόρεστων λιπαρών, καθώς περιέχει μεγάλες ποσότητες σε ελαϊκό και λινελαϊκό οξύ.

Λάδι Αγριο Τριαντάφυλλο (Rosehip Carrier Oil)


Το λάδι Αγριου Τριαντάφυλλου (Rosa Rubignosa) έχει χρησιμοποιηθεί εδώ και αιώνες από τους ιθαγενείς στη Χιλή, ενώ μόλις το 1983 κατοχυρώθηκε επιστημονικά για τις ιδιότητές του στην αντιμετώπιση των ουλών του προσώπου, των χειρουργικών ουλών, των βλαβών από την ηλιακή ακτινοβολία, κ.α., μετά από έρευνα που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο του Σαντιάγο. Μετά από έρευνες διαπιστώθηκε ότι είναι αποτελεσματικό όταν χρησιμοποιείται σε χειρουργικές ουλές, καθώς έχει την ιδιότητα να επουλώνει γρήγορα τα σημάδια

Λάδι Neem (Neem Oil)


Το Λάδι Neem (Neem Oil) προέρχεται από το φυτό Azadirachta Indica, ένα αειθαλές δέντρο ενδημικό στην Ινδία, που σήμερα έχει εισαχθεί και σε πολλές άλλες τροπικές περιοχές. Πρόκειται για λάδι πλούσιο σε λιπαρά οξέα, το οποίο βρίσκεται σε ρευστή κατάσταση το καλοκαίρι και σε στερεή, όπως το βούτυρο, το χειμώνα. Θεωρείται από τους ειδικούς ως ισχυρό αντιμυκητιασικό, αντιβακτηριακό, αντιφλεγμονώδες, αναλγητικό

Σελίδα 10 από 10 | Αποτελέσματα 136 - 150 από 145
First Page | Previous Page | Next Page | Last Page