ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ / ΒΟΤΑΝΑ

Φραγκοσυκιά (Opuntia Ficus-Indica) Οικογένεια: Cactaceae, Γένος: Opuntia


Οικογένεια: Cactaceae, Γένος: Opuntia Η φραγκοσυκιά είναι ένα πολύκλαδο κακτοειδές φυτό, το οποίο μπορεί να φτάσει σε ύψος από 3 μέχρι 5 μέτρα και κατάγεται από την Κεντρική Αμερική, ενώ συναντάται ευρέως και σε πολλές ξηρές περιοχές της Ελλάδας, κυρίως από τη Βοιωτία και κάτω, στα νησιά του Αιγαίου και την Πελοπόννησο. Τα ξεφλουδισμένα φρούτα τρώγονται ωμά, ενώ θεραπευτικά θεωρούνται επίσης τα φύλλα και οι σπόροι. Στη λαϊκή θεραπευτική του Μεξικού και των γύρω χωρών αναφέρονται περισσότερες από 90 ασθένειες που προλαμβάνονται ή και θεραπεύονται με τα φραγκόσυκα.
dating for married my husband cheated with a man women who cheat on relationships
go redirect wife cheated on me

Φραγκάρια ή Φραουλιά (Fragaria Vesca) Οικογένεια: Rosaceae, Γένος: Fragaria


Οικογένεια: Rosaceae, Γένος: Fragaria Η Φραγκάρια (Wild Strawberry) είναι ένα πολυετές φυτό της οικογένειας Rosaceae, ενδημικό σε ολόκληρο το Βόρειο Ημισφαίριο. Πρόκειται ουσιαστικά για την ¶γρια Φράουλα, γνωστή στη χώρα μας και ως Φραουλιά, Χαμοκέρασο, Κουκουμαριά και Κερασουλιά. Είναι φαγώσιμο και φαρμακευτικό είδος, ενώ χρήσιμα μέρη του φυτού στη βοτανολογία είναι τα φύλλα και οι ρίζες του. Πρόκειται για το πρώτο είδος φραουλιάς που άρχισε να καλλιεργείται στην Ευρώπη, ενώ στοιχεία από αρχαιολογικές ανασκαφές δείχνουν ότι η αγριοφράουλα έχει καταναλωθεί από τον άνθρωπο της παλαιολιθικής εποχής.
cytotec abortion abortion pill cytotec abortion
dating for married read here women who cheat on relationships
wife cheated on me why most women cheat married affairs sites

Φουμάρια (Fumaria Officinalis) Οικογένεια: Papaveraceae, Γένος: Fumaria


Οικογένεια: Papaveraceae, Γένος: Fumaria Η Φουμάρια (Fumitory) είναι ένα μονοετές ποώδες φυτό, που στη χώρα μας είναι επίσης γνωστό με τις ονομασίες Καπνόχορτο, Καπνιά, Καπνίτης, Χιονίστρα, ενώ ο Διοσκουρίδης το ονόμαζε Καπνογόργιον και Καρυδάλιον. Είναι ιθαγενές σε περιοχές της Ευρώπης, της Βόρειας Αφρικής και της Ασίας, ενώ συναντάται αυτοφυές στη Βόρειο Αμερική, την Αυστραλία και σε όλη την Ελλάδα. Έχει βλαστό που έρπει η αναρριχάται, τα φύλλα του είναι πτεροειδή και τα άνθη του ροζ-μοβ-κόκκινα, ενώ η παρουσία του φυτού σημαίνει έδαφος πλούσιο σε άζωτο.
my husband cheated on me married men that cheat how many men have affairs
why do wifes cheat why do women cheat why do husbands cheat

Φο Τι (Chinese Knotweed) Οικογένεια: Polygonaceae, Γένος: Fallopia


Οικογένεια: Polygonaceae, Γένος: Fallopia Το Fo-ti, γνωστό και με τα ονόματα Fallopia multiflora και He Shou Wu, είναι ένα μεγάλο ποώδες πολυετές φυτό αμπελοκαλλιέργειας, που κατάγεται από την Ανατολική Ασία, την Ιαπωνία, την Κίνα και την Κορέα και χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες στην παραδοσιακή κινέζικη ιατρική. Στην Κίνα αποκαλούν το φυτό He Shou Wu και ο μύθος λέει, πως όταν ένας γέρος με το όνομα Wu ανακάλυψε το φυτό και άρχισε να τρέφεται με αυτό, με τον καιρό αναζωογονήθηκε και ξαναμαύρισαν τα άσπρα του μαλλιά! He Shou Wu στα κινέζικα σημαίνει "ο Wu έχει μαύρα μαλλιά".
my husband cheated on me dating site for married people how many men have affairs
dating for married my husband cheated with a man women who cheat on relationships
side effects abortion pill abortion clinics chicago what is the procedure for an abortion

Φλόμος (Verbascum Thapsus) Οικογένεια: Scrophulariaceae, Γένος: Verbascum


Οικογένεια: Scrophulariaceae, Γένος: Verbascum Ο Φλόμος είναι διετές φυτό που ανήκει στην οικογένεια των Σκροφουλαριειδών (Scrophulariaceae) και φτάνει σε ύψος περίπου στο 1,5 μέτρα. Στη χώρα μας το συναντούμε με τις ονομασίες Βερμπάσκο, Καλάνθρωπος κ.α. Είναι εγγενές στην Ευρώπη και την Ασία, με την μεγαλύτερη ποικιλότητα των ειδών στην περιοχή της Μεσογείου, ενώ πολλαπλασιάζεται μόνο του σε όλη την Ελλάδα. Ο Φλόμος ήταν βότανο γνωστό από την αρχαιότητα, αποκαλούμενο Βερμπάσκο το Μέλαν από τον Διοσκουρίδη. Οι αρχαίοι Έλληνες χρησιμοποιούσαν τη ρίζα του φυτού ως επουλωτική σε περιπτώσεις αναπνευστικών προβλημάτων, διάρροιας και φλεγμονών των ματιών.
go women affair click here
why do married men cheat redirect link

Φλισκούνι (Mentha Pulegium) Οικογένεια: Lamiaceae, Γένος: Mentha


Οικογένεια: Lamiaceae, Γένος: Mentha Πρόκειται για ένα πολυετές αυτοφυές φυτό με ποικιλία μορφών, που ανήκει στο γένος Mentha της οικογένειας των Χειλανθών (Lamiaceae). Είναι ενδημικό σε όλη την Ευρώπη την Μεγάλη Βρετανία και την δυτική Ασία, ενώ αναπτύσσεται γενικά σε υγρούς τόπους και φτάνει σε ύψος μέχρι 20 εκατοστά. Αρχικά, το Φλισκούνι (Pennyroyal) σχηματίζει ένα μικρό φυτό που αναδίδει έντονα το άρωμα μέντας, όμως στα μέσα περίπου του καλοκαιριού ανθοφορεί σχηματίζοντας στο ανώτερο φύλλωμα σπείρες λουλουδιών. Είναι το μικρότερο από τα φυτά του είδους Μέντα και πολύ διαφορετικό από όλα τα άλλα. Χρήσιμα μέρη του είναι τα φύλλα και οι ανθισμένες κορυφές.
why do married men cheat women affair link

Φλαμουριά ή Τίλιο (Tilia Europaea) Οικογένεια: Malvaceae, Γένος: Tilia


Οικογένεια: Malvaceae, Γένος: Tilia Δέντρο φυλλοβόλο πολυετές, που μπορεί να φθάσει σε ύψος από 15 έως 25 μέτρα και ανήκει στην ύπο-οικογένεια των Τιλιαϊδών (Tiliaceae). Το συναντούμε κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, στα δάση της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Πελοποννήσου με τις ονομασίες Τίλιο, Τίλια, Φιλύρα, Φυλλουριά κ.α. Επίσης, πολλά είδη φλαμουριάς συναντώνται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ασίας και της Βόρειας Αμερικής.
online purchase abortion pill abortion pill where can you buy the abortion pill
cytotec abortion redirect cytotec abortion
why do married men cheat i dreamed my husband cheated on me link
redirect women looking to cheat infidelity

Φασκόμηλο (Salvia Officinalis) Οικογένεια: Lamiaceae, Γένος: Salvia


Οικογένεια: Lamiaceae, Γένος: Salvia To Φασκόμηλο (Sage), είναι ένας πολυετής αειθαλής θάμνος της οικογένειας των Χειλανθών, που φτάνει σε ύψος τα 50 εκατοστά. Πρόκειται για φυτό ενδημικό στην Ανατολική Μεσόγειο, το Ισραήλ, τα Κανάρια νησιά και τη Βόρεια Αφρική, ενώ φύεται και σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας κυρίως σε ξηρούς και πετρώδεις τόπους. Η ονομασία του προέρχεται από το λατινικό ρήμα salvere, που σημαίνει “είμαι υγιής”. Στη χώρα μας το συναντούμε και με τις ονομασίες Φασκομηλιά, Ελελίφασκος και Αλιφασκιά.
dating for married link women who cheat on relationships
side effects abortion pill abortion clinics chicago what is the procedure for an abortion

Υοσκύαμος (Hyoscyamus Niger) Οικογένεια: Solanaceae, Γένος: Hyoscyamus


Οικογένεια: Solanaceae, Γένος: Hyoscyamus Πρόκειται για γένος δικοτυλήδονων φυτών, τα οποία ανήκουν στην οικογένεια των Σολανιδών (Solanaceae). Περιλαμβάνει περίπου είκοσι είδη αυτοφυή στην Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική, ενώ στην Ελλάδα υπάρχουν ως αυτοφυή τρία είδη, όπως ο Υοσκύαμος ο λευκός (Hyoscyamus Albus) και ο Υοσκύαμος ο χρυσός (Hyoscyamus Aureus), τα οποία έχουν σχεδόν ίδιες θεραπευτικές ιδιότητες. Στη χώρα μας συναντούμε το φυτό

Ύσσωπος (Hyssopus Officinalis) Οικογένεια: Lamiaceae, Γένος: Hyssopus


Οικογένεια: Lamiaceae, Γένος: Hyssopus Πρόκειται για πολυετή θάμνο, που ανήκει στη βοτανική οικογένεια των Χειλανθών (Lamiaceae) και φτάνει σε ύψος μέχρι 70 εκατοστά. Ο Ύσσωπος έχει πολύ όμορφα μπλε-μωβ άνθη, που αναδύουν πολύ ευχάριστα και ιδιαίτερα αρώματα και για το λόγο αυτό, εκτός από φαρμακευτική έχει και καλλωπιστική χρήση. Είναι ιθαγενής στη χώρα μας και σε ολόκληρη την ανατολική Μεσόγειο,
how to order the abortion pill online click here order abortion pill

Τσουκνίδα (Urtica Dioica) Οικογένεια: Urticaceae, Γένος: Urtica


Οικογένεια: Urticaceae, Γένος: Urtica Η Τσουκνίδα (Nettle) ανήκει στο γένος των αγγειόσπερμων φυτών με την ονομασία Κνίδη και στην οικογένεια των Κνιδοειδών. Πρόκειται για μονοετές ή πολυετές, ποώδες, αυτοφυές φυτό, με 40 περίπου είδη παγκοσμίως και είναι επίσης γνωστό με τις ονομασίες Αγκινίδα, Κνίδη, Ακαληφή, Ούρτικη, Τσούχνα κ.α. Οι τσουκνίδες ουσιαστικά είναι ζιζάνια, όμως σε μερικές περιοχές κάποια είδη έχουν μεγάλη οικονομική σημασία. Για παράδειγμα, από ένα είδος τσουκνίδας στην Ασία λαμβάνονται κλωστικές ίνες από τον βλαστό για την παραγωγή υφασμάτων ενώ αποξηραμένες τσουκνίδες δίνονται σαν τροφή σε ζώα.
cytotec abortion abortion pill cytotec abortion
how to order the abortion pill online click here order abortion pill
why do wifes cheat cheat on husband why do husbands cheat
side effects abortion pill abortion clinics chicago what is the procedure for an abortion

Τσιμιτσιφούγκα (Cimicifuga Racemosa) Οικογένεια: Ranunculaceae, Γένος: Cimicifuga


Οικογένεια: Ranunculaceae, Γένος: Cimicifuga Η Τσιμιτσιφούγκα (Black Cohosh) είναι ένα είδος ανθοφόρου πολυετούς φυτού της οικογένειας Ranunculaceae, με ύψος που φθάνει τα 60 εκατοστά και ευδοκιμεί στις εύκρατες περιοχές του βόρειου ημισφαιρίου και ειδικότερα στην Βορειοανατολική Αμερική. Χρήσιμο μέρος είναι η αποξηραμένη ρίζα του. Οι ιθαγενείς της Αμερικής ονόμαζαν το φυτό “μαύρη ρίζα φιδιού”, λόγω της δύσβατης μαύρης ρίζα του και το χρησιμοποιούσαν παραδοσιακά για την αντιμετώπιση της αρθρίτιδας, της κόπωσης, στην εμμηνόρροια, στους πόνους της γέννας και ως εκτρωτικό γιατί δρα ως διεγερτικό της μήτρας. Από το τέλος του 19ου αιώνα και μετά, το Black Cohosh αποτέλεσε δημοφιλή θεραπεία σε όλη την Ευρώπη για την αντιμετώπιση των γυναικολογικών προβλημάτων, της αρθρίτιδας και της υψηλής πίεσης του αίματος.
cytotec abortion abortion pill cytotec abortion

Τροπαίολο (Tropaeοlum Majus) Οικογένεια: Tropaeolaceae, Γένος: Tropaeοlum


Οικογένεια: Tropaeolaceae, Γένος: Tropaeοlum Το Τροπαίολο (Cress Indian) γνωστό και ως Καπουτσίνος, είναι ένα ανθοφόρο ετήσιο αναρριχώμενο φυτό της οικογένειας Tropaeolaceae. Προέρχεται από τη Νότια Αμερική και είναι ενδημικό στη περιοχή των ¶νδεων από τη Βολιβία μέχρι την Κολομβία. Τόσο τα άνθη, όσο και τα φύλλα του Τροπαίολου είναι βρώσιμα, πλούσια σε βιταμίνη C και χρησιμοποιούνται συχνά σε σαλάτες. Το Τροπαίολο έχει μια ελαφρώς πιπεράτη γεύση που θυμίζει κάρδαμο και ρόκα. Οι άγουροι λοβοί των σπόρων συλλέγονται και ποτισμένοι στο ξύδι παράγουν ένα καρύκευμα που χρησιμοποιείται ως γαρνιτούρα, αντί της κάπαρης.
online purchase abortion pill online where can you buy the abortion pill
how to order the abortion pill online abortion pill order abortion pill
redirect will my husband cheat again infidelity

Τριγωνέλλα (Trigonella) Οικογένεια: Fabaceae, Γένος: Trigonella


Οικογένεια: Fabaceae, Γένος: Trigonella Η Τριγωνέλλα (Fenugreek) είναι γνωστή και με τις ονομασίες Τριγωνίσκος, Τήλι, Ντηλιλίνα, Ντοντιλίνα, Στροφύλι, Μοσχοσίταρο κ.α. Είναι φυτό ποώδες, ετήσιο της οικογένειας των ψυχανθών, με 70 περίπου είδη, εγγενή σε όλη την Ευρώπη, την Ασία, την Αφρική και την Αυστραλία. Το ύψος του κυμαίνεται από 10 έως 50 εκ. και τα φύλλα του είναι τρίφυλλα με 1-2 άνθη λευκο-κιτρινωπά ή λευκά, ενώ οι τρυφεροί βλαστοί του είναι μυρωδάτοι και βρώσιμοι. Η ονομασία Μοσχοσίταρο προέρχεται από τους σπόρους του φυτού, το αλεύρι των οποίων αν ανακατευθεί με αυτό του σταριού δίνει στο ψωμί μια γλυκιά νοστιμιά.
cytotec abortion abortion pill cytotec abortion
wife cheated on me cheat on husband married affairs sites
go why do wife cheat wife cheated on me

Τριβόλι (Tribulus Terrestris) Οικογένεια: Zygophyllaceae, Γένος: Tribulus


Οικογένεια: Zygophyllaceae, Γένος: Tribulus Το Τριβόλι (Goat Head) ανήκει στην οικογένεια των Ζυγοφυλλοειδών (Zygophyllaceae) και ευδοκιμεί στις εύκρατες και τροπικές περιοχές της νότιας Ευρώπης, της Ασίας, της Αφρικής και της Αυστραλίας. Είναι γνωστό με πολλά κοινά ονόματα, όπως τριόλι, πεντάξυλο, αγκάθι του διαβόλου κ.α. Το εκχύλισμα του φυτού φαίνεται ότι αυξάνει τα φυσικά επίπεδα τεστοστερόνης του σώματος βελτιώνοντας την ανδρική σεξουαλική απόδοση και βοηθώντας στην αύξηση της μυϊκής μάζας. Χρήσιμα μέρη του φυτού με φαρμακευτικές ιδιότητες είναι οι ρίζες, οι καρποί και οι μίσχοι του.
on line abortion pill click how to order the abortion pill online
why people cheat online signs of unfaithful husband

Σελίδα 2 από 15 | Αποτελέσματα 16 - 30 από 219
First Page | Previous Page | Next Page | Last Page