ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ /

Πεντάνευρο (Plantago Major)


Οικογένεια: Plantaginaceae, Γένος: Plantago Αυτοφυές φυτό που συναντάται σε όλες τις εύκρατες περιοχές της Ευρώπης και που φθάνει σε ύψος μόλις τα 15-20 εκατοστά. Έχει πλατιά σταχτοπράσινα φύλλα με πέντε νεύρα τα οποία είναι βρώσιμα και έχουν γεύση που μοιάζει με το σπανάκι. Στη χώρα μας το συναντάμε και με τις ονομασίες Ψυλλόχορτο, Νεροκόνιζα, Πλαντάγινον το μείζον, Αρνόγλωσσο και Βούπρηστις.
my husband cheated on me why married men cheat how many men have affairs

Πεύκο (Pinus Sylvestris)


Οικογένεια: Pinaceae, Γένος: Pinus Το πεύκο ανήκει στην οικογένεια των Πευκιδών (λατ. Pinaceae), η οποία περιλαμβάνει πάνω από 100 είδη του γένους Pinus. Στην Ελλάδα βρίσκουμε 8 είδη πεύκου που είναι αυτοφυή. Όλα τα είδη του πεύκου χρησιμοποιούνται ιατρικά από την αρχαιότητα. Ο Πλούταρχος αναφέρει ότι τα πεύκα και γενικά τα κωνοφόρα, ήταν αφιερωμένα στον Ποσειδώνα

Πιπερόριζα (Zingiber Officinale)


Οικογένεια: Zingiberaceae, Γένος: Zingiber Η Πιπερόριζα, ευρύτερα γνωστή ως Τζίντζερ (Ginger), προέρχεται από τη Νότια Ασία και ανήκει στην οικογένεια Zingiberaceae, την ίδια όπου ανήκουν το Κάρδαμο και ο Κουρκουμάς. Καλλιεργείται σε όλες τις τροπικές χώρες του κόσμου, αλλά ο μεγαλύτερος παραγωγός πιπερόριζας είναι η Ινδία, που κατέχει ποσοστό 35% περίπου της παγκόσμιας παραγωγής.

Ποτεντίλλη (Potentilla Recta)


Οικογένεια: Rosaceae, Γένος: Potentilla Ανήκει στην οικογένεια των Ροδοειδών και το όνομά της προέρχεται από το λατινικό Potens το οποίο σημαίνει "ισχυρό" και αναφέρεται στις ισχυρές θεραπευτικές ιδιότητες του φυτού. Στη χώρα μας η κοινή ονομασία του φυτού είναι Πενταδάχτυλο αλλά το συναντούμε και με τις ονομασίες Πεντάφυλλο, Αχτικόχορτο,

Πουλμονάρια (Pulmonaria Officinalis)


Οικογένεια: Boraginaceae, Γένος: Pulmonaria Πρόκειται για πολυετή ημι-αειθαλή πόα με βλαστάρια που φτάνουν σε μήκος τα 15-30 εκατοστά, η οποία ανήκει στην οικογένεια των Βοραγινιδών. Φυτρώνει σε όλη την Ευρώπη - συμπεριλαμβανομένης της Βρετανίας, που καλλιεργείται σε κήπους - και την δυτική Ασία, όπου είναι αρκετά διαδεδομένη κυρίως σε δασικές περιοχές.
how to order the abortion pill online click here order abortion pill
go women affair click here
wife cheated on me why most women cheat married affairs sites

Πρίμουλα (Primula Veris)


Οικογένεια: Primulaceae, Γένος: Primula Η Πρίμουλα ανήκει στην οικογένεια Primulaceae που αριθμεί περισσότερα από 400 είδη και συναντάται σε πολλά κράτη της Ευρώπης, της Ασίας και της Αμερικής. Είναι φυτό ποώδες πολυετές, δικοτυλήδονο, με ύψος που φθάνει περίπου τα 25 εκατοστά και φυτρώνει κύρια σε ορεινές περιοχές. H λέξη Πρίμουλα προέρχεται από το λατινικό «primus» = πρώτος και το «ver» = άνοιξη δηλαδή, το πρώτο λουλούδι της άνοιξης.
go redirect wife cheated on me

Ράμνος (Ramnus Frangula)


Οικογένεια: Rhamnaceae, Γένος: Rhamnus Πρόκειται για ψηλό φυλλοβόλο θάμνο, που φύεται σε όλη την Ευρώπη, τη βόρειο Αφρική, και τη δυτική Ασία και είναι αρκετά κοινό στους ορεινούς τόπους της χώρας μας και ιδιαίτερα σε ορεινές περιοχές της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Κέρκυρας. Φτάνει σε ύψος από 1 έως 4 μέτρα και ανήκει στην οικογένεια των Ραμνιδών. Δίνει κόκκινους χυμώδεις και στρογγυλούς καρπούς, πού κατά την ωρίμανση τους γίνονται μελανοί. Οι σπόροι και τα φύλλα του είναι ελαφρώς δηλητηριώδεις. Χρήσιμα μέρη είναι κυρίως ο φλοιός και λιγότερο οι καρποί του.
redirect My girlfriend cheated on me infidelity

Ρείκη (Calluna Vulgaris)


Οικογένεια: Ericaceae, Γένος: Calluna Το Ρείκι (Heather) είναι ένα σχετικά μικρό πολυετές φυτό, που είναι αυτοφυές σε όλη σχεδόν την Ευρώπη, τη Ρωσία και την Ασία, καθώς και στις ακτές του Ατλαντικού της Βόρειας Αμερικής. Στη χώρα μας υπάρχει σε αφθονία στις ημιορεινές περιοχές της Ηπειρωτικής Ελλάδας και τα τελευταία χρόνια έχει γίνει παντού πολύ δημοφιλές καλλωπιστικό φυτό. Ο Γαληνός, κατά την αρχαιότητα, έγραψε για την ιδιότητα του φυτού να προκαλεί εφίδρωση, ενώ ο Διοσκουρίδης το αναφέρει με την ονομασία « Έρυκα» και το συνιστά ως αντίδοτο στα δαγκώματα φιδιών.

Ρόδο Ιεριχούς (Anastatica Hierochuntica)


Οικογένεια: Brassicaceae, Γένος: Anastatica Πρόκειται για ένα μικρό και ανθεκτικό πολυετές φυτό με μικρά λευκά άνθη που σπάνια ξεπερνάει τα 15 εκ. σε ύψος και ανήκει στην οικογένεια των Σελαγινοειδών (Selaginellaceae). Το Ρόδο της Ιεριχούς (Jericho Rose) ή Σκορπιδόχορτο ή Χέρι της Παναγίας φύεται σε άγονες περιοχές στη Μέση Ανατολή και την έρημο Σαχάρα, συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων της Βόρειας Αφρικής και των περιοχών του Ιράν και του Ιράκ, την Αίγυπτο, την Παλαιστίνη, το Ισραήλ, την Ιορδανία και το Πακιστάν.
go open click here
my husband cheated on me dating site for married people how many men have affairs

Ροδιόλα (Rhodiola Rosea)


Οικογένεια: Crassulaceae, Γένος: Rhodiola Είναι ένα πολυετές δυικό φυτό με κίτρινα ή κοκκινωπά άνθη, που ενδημεί στις αρκτικές και ορεινές περιοχές της Ευρώπης, της Ασίας και της Αμερικής και αναπτύσσεται σε βράχους στη θάλασσα και στα βουνά, κυρίως σε μεγάλα υψόμετρα. Απαντάται επίσης ευρέως, σε χώρες όπως η Σουηδία, η Νορβηγία, η Ρωσία, αλλά και σε ορεινά μέρη πιο εύκρατων περιοχών όπως οι ¶λπεις, τα Πυρηναία Όρη, τα Καρπάθια Όρη, η Σκανδιναβία, η Ισλανδία, η Μεγάλη Βρετανία, η Ιρλανδία και η Βουλγαρία.
online purchase abortion pill abortion pill where can you buy the abortion pill
my husband cheated on me why married men cheat how many men have affairs
why do wifes cheat why do women cheat why do husbands cheat

Ρούσκος (Ruscus Aculeatus)


Οικογένεια: Asparagaceae, Γένος: Ruscus Ο Ρούσκος (Butcher's Broom) ή Λαγομηλιά ή Κρυφός Έρωτας είναι ένας αειθαλής θάμνος της οικογένειας των Λιλιειδών (Liliaceae), που συναντάται σε ορεινά δάση και πετρώδεις τόπους στις μεσογειακές περιοχές και είναι πολύ ανθεκτικός στην ξηρασία. Κατά την αρχαιότητα, χρησιμοποιούνταν για να θεραπεύσει την υδρωπικία και για προβλήματα του ουροποιητικού. Ο Διοσκουρίδης το αναφέρει ως καθαρτικό και διουρητικό, ενώ πολύ αργότερα ο βοτανολόγος Nicholas Culpeper πρότεινε ένα κατάπλασμα από τους καρπούς και τα φύλλα του για το δέσιμο των σπασμένων οστών. Στην ευρωπαϊκή παραδοσιακή ιατρική χρησιμοποιούσαν τα υπέργεια τμήματα αλλά και τη ρίζα του φυτού ως διουρητικά και καθαρτικά.
cytotec abortion abortion pill cytotec abortion
redirect will my husband cheat again infidelity
go husband cheated wife cheated on me

Σαλικάρια (Lythrum Salicaria)


Οικογένεια: Lythraceae, Γένος: Lythrum Η Σαλικάρια (Loosestrife) ή ¶γνος είναι ένα ποώδες, πολυετές φυτό που ανθίζει όλο το καλοκαίρι και είναι αυτοφυές στον Ελληνικό χώρο, κυρίως σε ρυάκια, όχθες ποταμών και γενικά υγρές τοποθεσίες. Ανήκει στην οικογένεια των Λυθροειδών (Lythraceae) και χρήσιμα μέρη του φυτού είναι οι ανθισμένες κορυφές του. Είναι εγγενές στην Βόρεια Αφρική, τη δυτική και τη νότια Ασία και την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου. Παραδοσιακά η Σαλικάρια έχει χρησιμοποιηθεί στη θεραπεία της δυσεντερίας, σε εσωτερικές αιμορραγίες, πόνους στο στομάχι και κολπίτιδα.

Σελίδα 25 από 25 | Αποτελέσματα 361 - 375 από 372
First Page | Previous Page | Next Page | Last Page